DEUREN

Afhankelijk van uw wensen voor de kast op maat, kunt u kiezen uit draaideuren of schuifdeuren. Daarnaast moet de plek waar de kast op maat komt te staan zich voor een draai- of schuifdeursysteem lenen. Prijstechnisch is geen deuren in de kast natuurlijk het aller interessants, daarna volgende de draaideursystemen en tot slot de schuifdeur.
Onderstaand hebben we de mogelijkheden voor u schetsmatig weergegeven.

Draaideuren

Het is goed om te weten dat draaideuren, maximaal 60 cm breed kunnen zijn en dat u altijd ruimte nodig heeft om de deur open te draaien.

Heel opliggende deur
Half opliggende deur
Inliggende deur

Schuifdeuren

Bij schuifdeuren bent u in ieder geval 8 cm ruimte kwijt voor het schuifdeursysteem, het voordeel is dat de ruimte voor de kast vrij is, omdat u geen draairuimte nodig heeft voor de deuren. Voor de plooischuifdeur geldt dit niet, ook deze heeft enige draairuimte nodig. Bij panelen die draaien  is 60 cm het maximale wat haalbaar is in verband met de scharnieren. Bij schuifdeuren is de breedte veel minder beperkt. wat daar maatgevender is, is de toegangsruimte om het paneel naar binnen te krijgen. Dat is veel belangrijker!
Visueel gezien de geven vlakschuifdeuren en de plooischuifdeur bij een gesloten kast een rustig beeld, omdat de gesloten deuren in één vlak liggen. De andere schuifdeursystemen verspringen ten opzichte van elkaar bij een gesloten kast.

Vlakschuifdeur (nieuw systeem)
Voorliggende schuifdeuren
Inliggende schuifdeuren
Plooischuifdeur

Materiaal keuze

Er kunnen verschillende materialen gekozen worden voor de panelen zoals MDF, MDF met fineer, spaanplaat, spaanplaat met melamine, massief hout, al deze materialen hebben verschillende kleuren maar ook uitstraling. Als er gekozen wordt voor MDF, dan kan het op verschillende manieren worden behandeld. zoals schilderen, maar ook rollen, of spuiten. Bij spuiten wordt het oppervlak het meest glad. Al deze verschillende technieken geven verschillende uitstralingen. Dit is heel bepalend voor de sfeer in de ruimte. Wilt u meer weten, u bent van harte welkom bij ons in de studio.